PATCHWORK


 Torsdage kl. 9.00 - 12.00 i lokale Nord.

Jeg har altid beundret folk med tålmodighed!

Patchworkere er rigtig gode eksempel på det: Hver torsdag formiddag sidder 10-15 piger med deres små lapper – kvadratiske, aflange, trapezformede osv . Hver eneste lap klippes til, foldes over tyndt pap og  ries i kanten.

Efterhånden sys de små lapper sammen, somme tider til grydelapper eller kaffeservietter, andre gange  til slumretæpper eller billeder. Til sidst er der syet pladevat imellem for- og bagside og kviltet elegante mønstre for at fuldende kunstværket.

Farve- og mønstervalget må være svært, men til gengæld meget tilfredsstillende, når det lykkes. Somme tider handler det nemlig om mere end 1000 lapper, der tilsammen udgør det endelige resultat.

Det absolut vigtigste er det sociale samvær: man hjælper hinanden med tingene, og snakken går ikke uden videre i stå! Det kan man tydeligt høre, når man kommer ind ad døren! De fælles udflugter for at købe materialer går viden om: en tur til Fjerritslev eller Videbæk for at handle styrker yderligere fællesskabet.

Patchwork er en af de aktiviteter der har fundet sted i HUSET siden Grønsgade. Det var der Helga begyndte, men efterhånden er der gået nogle fra og kommet flere til, og der er altid plads til en til på holdet.